Lige pension uanset køn

Meddelelse til alle medlemmer af Kvindelige Lægers Forening fra foreningen Lige Pension

Foreningen Lige Pension holdt stiftende generalforsamling d.7/9 2023.

Lige Pension arbejder for at afskaffe den kønsopdelte pensionsordning, som alle indmeldt i Lægernes Pension før 1998 hører under. Den kønsopdelte ordning betyder, at kvinder får ca. 10% mindre i årlig udbetalt pension end deres mandlige kollega på trods af samme indbetalinger.

Som tidligere omtalt har vi 6 kvinder, som startede sagen, indstævnet Lægernes Pension for retten for at ændre ordningen ad retslig vej. Foreløbigt har vi fået bevilget fri proces af Civilstyrelsen og desuden fået godkendt at sagen behandles ved Østre Landsret som første retsinstans, i stedet for at skulle starte sagen i byretten. Alt sammen fordi sagen vurderes principiel, også af myndighederne.

Et af foreningens formål er at støtte op om denne juridiske proces, bl.a økonomisk. Vores advokater vil i den kommende tid ansøge om en suspensionsaftale for alle andre, der underlagt denne ordning, så de, efter et positivt udfald af retssagen, vil blive omfattet af de ændrede udbetalinger fra den dag suspensionsaftalen træder i kraft. Jo flere der er med i suspensionsaftalen, jo billigere er det for den enkelte! Dette kommer til at have betydning når afgørelsen foreligger, idet dette kommer til at omfatte alle som er underlagt ordningen, men først fra den dato afgørelsen falder. Hvis man får godkendt en suspensionsaftale, vil en afgørelse ved domstolen træde i kraft fra den dato suspensionsaftalen godkendes. Eftersom det kan dreje sig om en årelang retssag, har vi fundet det mest korrekt at søge om denne aftale på vegne af alle som er på en kønsopdelt ordning og ønsker at deltage.

Hvis man ønsker at støtte op om sagen og indmelde sig i foreningen indbetales 500 kr til

Konto i Lægernes Bank: 6771 6040477 eller

Mobilepay: 998848

markeret med navn og Lige Pension

Når indbetalingen er på foreningens konto, vil man få tilsendt en bekræftelse på sit medlemskab!